2018: Uniek jaar voor de Maatschappij van Weldadigheid

2018 wordt een bijzonder en uniek jaar voor de Maatschappij van Weldadigheid. Dan is het 200 jaar geleden dat de stichting werd opgericht door Johannes van den Bosch met carte blanche van Koning Willem I en hij de Proefkolonie Frederiksoord stichtte en nog later ook Veenhuizen.

2018 wordt het moment om hierbij stil te staan en te vieren dat we het verleden verbinden met het heden en naar de toekomst. Van vergeten naar vertellen, van behouden naar ontwikkelen. Van Proefkolonie naar een proeftuin, de plek waar ruimte is voor sociaal maatschappelijke ontwikkelingen in combinatie met vernieuwingen in agri en food.

Op vrijdag 23 maart wordt een nieuwe tentoonstelling geopend in het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen, met naast aandacht voor de oprichting van de Maatschappij van Weldadigheid ook de geschiedenis van bajesdorp Veenhuizen.

20 april is de officiƫle viering van de het 200 jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid. Daarnaast zullen diverse andere activiteiten en evenementen in het jaar plaatsvinden, waaronder een aantal culturele hoogtepunten waarvoor de monumentale gebouwen van de Kolonien en de omringde natuur het decor vormen.

Reacties