Muziektheatertocht Garage TDI

Hoe ging het eraan toe als de trekschuit met wezen aankwam in Veenhuizen? Wat was eigenlijk de Maatschappij van Weldadigheid? En hoe is onze kijk op het recht en de manier van straffen veranderd tot het systeem dat we nu hanteren? Kom naar de voorstelling ‘Do you remember?’ van Garage TDI en laat je meenemen op een spannende muziektheatertocht door Veenhuizen.

Do you remember? speelt zich af in Veenhuizen, waar het bijzondere gevangenisdorp de locatie van de voorstelling is. De expositie van het Gevangenismuseum en waargebeurde verhalen tussen 1800 en nu vormen de inspiratiebronnen voor de voorstelling. Hoe is door de jaren heen onze kijk op het recht en de manier van straffen veranderd tot het systeem dat we nu hanteren?

De voorstelling is een tocht langs diverse scènes uit het verleden en nu. Over hoe de trekschuit met wezen aankwam in Veenhuizen, over de Maatschappij van Weldadigheid, historische locaties als het hospitaal, het Tweede Gesticht, de gevangenis anno nu en uiteraard een theatrale tour met de Boevenbus.

Data:
Zondag 6 mei 15.30 uur
Donderdag 10 mei 15.30 uur
Donderdag 10 mei 20.00 uur
Vrijdag 11 mei 20.00 uur
Zaterdag 12 mei 20.00 uur
Zondag 13 mei 12.00 uur
Zondag 13 mei 16.00 uur

Van te voren of na afloop een hapje eten in ons museumrestaurant? Dat kan! Voor €15,00 p.p. heeft u een heerlijke theatermaaltijd. Voor het theatermenu kunt u kiezen uit:
Kalfssucade met tuinkruidenjus, knolselderij puree met roerbakgroente
Zalmfilet met kreeftensaus, knolselderij puree met roekbakgroente
Huisgemaakte quiche met brie, prei, zongedroogde tomaatjes en oesterzwammem

U bent welkom in het restaurant tussen 17.30-18.00 uur.

Reacties