RTV Drenthe doet live verslag van 200-jarig bestaan Maatschappij van Weldadigheid

RTV Drenthe doet vrijdag live verslag van het bezoek van Koning Willem-Alexander aan Frederiksoord in het kader van het 200-jarig bestaan van de Maatschappij van Weldadigheid. De radio is er vanaf 11.15 uur bij, de tv vanaf half twaalf.

Landbouwkolonie Frederiksoord vormde later samen met proefkoloniën Wilhelminaoord en Willemsoord de vrije Koloniën van Weldadigheid. Johannes van den Bosch kon zijn plan uitvoeren met steun van Koning Willem I. Prins Frederik was voorzitter en beschermheer van de Maatschappij.

Het bezoek van de Koning begint in Huis Westerbeek, waar Generaal Johannes van den Bosch in 1818 zijn plan uitwerkte. Vervolgens gaat de rondgang verder langs de voormalige Tuinbouwshcool waar scholieren en ondernemers nieuwe en hedendaagse initiatieven uit dit gebied m.b.t. wonen, werken en leren tentoonstellen.

In 2019 wordt op deze plek een academie geopend waarin deze drie functies samenkomen. Daarna woont de Koning een theatervoorstelling bij over de betekenis die de Maatschappij van Weldadigheid aan het gedachtengoed van Johannes van den Bosch wil geven.

Voorafgaand aan de jubileumuitzending wordt 19 april om 17.16 uur Strak in het gelid uitgezonden, een documentaire over 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid.

Reacties