Gemeente Noordenveld staat garant voor Pauperparadijs

De gemeente Noordenveld, waaronder Veenhuizen valt, stelt 200.000 euro beschikbaar voor het opvoeren van Het Pauperparadijs deze zomer. Daarmee zijn de voorstellingen veiliggesteld.

Gezien de voorspoedige verkoop van de kaarten en het initiatief van een groep ondernemers om een stichting op te richten onder de naam Vrienden van het Pauperparadijs denkt de gemeente geen risico te lopen.

Mogelijk vallen de voorstellingen samen met de inschrijving van Veenhuizen in juni op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Eerder werd een verzoek tot opname nog afgewezen.

Stichting Het Pauperparadijs, gemeente Noordenveld en het Gevangenismuseum willen er alles aan doen om de hinder van een derde reeks theatervoorstellingen in Veenhuizen zoveel mogelijk te beperken. Drie gezinnen die overlast hebben, moeten aangeven waar vooral de pijn zit, en dat wordt dan in de vergunning opgenomen. 

Burgemeester Smid tegen RTV Drenthe: 'Ik heb een belangenafweging te maken, en die valt in het voordeel uit van Het Pauperparadijs. We hebben er baat bij, economisch en ook qua naamsbekendheid. Dat hebben we hard nodig straks om te komen tot een succesvolle overdracht van de historische gebouwen door Rijksvastgoed aan Stichting het Drentse Landschap, en met de officiƫle Unesco Werelderfgoedstatus. Dat pas allemaal erg goed in elkaar.'

Reacties