Veenhuizen moet plek worden voor Nieuwe Kolonisten

 

De officiële overdracht van de monumenten in Veenhuizen aan de nieuwe Stichting Nieuwe Rentmeester vindt naar verwachting eind juni plaats. Een exacte datum moet nog worden vastgesteld.

Pas nadat de overdracht officieel heeft plaatsgevonden zal men zijn plannen nader toelichten.

Eerste opgave is in contact komen met inwoners, bedrijven, culturele instellingen en andere stakeholders 'want die hebben heel lang moeten wachten op duidelijkheid'.

De eerstkomende jaren zal er niet heel veel veranderen. Grootschalig onderhoud is dan nog niet aan de orde.

Veenhuizen moet in elk geval een plek worden voor Nieuwe Kolonisten, een plek voor maatschappelijke en ruimtelijke experimenten binnen een 'uniek monumentaal ensemble'. Veenhuizen vormt de historische setting voor culturele en maatschappelijk bevlogen ondernemers en bewoners die met de thema’s aan de slag kunnen en voor bezoekers die dat actief en passief willen beleven. Ook is het een bestemming voor mensen die fysiek en mentaal op adem willen komen.

Stichting De Nieuwe Rentmeester Veenhuizen heeft tot doel het bevorderen van samenwerking tussen de diverse 'actoren' op het gebied van behoud en beheer van monumenten, Nederlands erfgoed en andere architectonisch of historisch belangrijke bouwwerken of onderdelen van bouwwerken betreffende de locatie Veenhuizen in de gemeente Noordenveld en alles wat daar direct of indirect mee te maken heeft of kan hebben.

Gerichte vragen kunnen gestuurd worden naar vragen@nieuwerentmeester.nl. Dat wordt ook het adres voor de nieuwsbrief

Reacties