Symbolische overdracht sleutels Veenhuizen aan Nieuwe Rentmeester

 

Op 15 september zijn sleutels van circa 80 rijkspanden van Veenhuizen symbolisch overgedragen aan de nieuwe eigenaar, de Stichting Nieuwe Rentmeester.

Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken, Raymond Knops overhandigde de sleutelbos van het ensemble Veenhuizen aan de beide bestuurders van Stichting de Nieuwe Rentmeester; Arno Boon en Sonja van der Meer. Knops benadrukte hoe belangrijk het is dat er organisaties zijn die een rol vervullen in het maatschappelijke middenveld zoals de Nieuwe Rentmeester: 'Het gaat bij het ensemble Veenhuizen om zoveel meer dan vastgoedbeheer. De ideeën van de Nieuwe Rentmeester richten zich juist ook op die maatschappelijke taak. Veenhuizen gaat een nieuwe fase in en daar zijn wij erg blij mee.'

De Nieuwe Rentmeester staat voor een grote opgave. In zijn korte presentatie zei medebestuurder Arno Boon: ‘We presenteren vandaag geen plannen. Wij willen samen met ondernemers, huurders en andere betrokkenen bij Veenhuizen in gesprek en samen plannen ontwikkelen.’

Uiteraard heeft de Stichting een visie voor Veenhuizen, maar gedragen plannen ontwikkel je samen. De Nieuwe Rentmeester wil iets doen aan de leefbaarheid in het dorp en zorgen dat met name de ondernemers en inwoners van Veenhuizen betrokken worden bij de plannen voor het dorp.

De overname van het ensemble Veenhuizen is de uitkomst van een jarenlang gunningstraject. Op 19 april is bekend gemaakt dat het ensemble zou worden overgedragen aan het consortium bestaande uit de Nationale Monumentenorganisatie (NMo), BOEi en Stichting Het Drentse Landschap.

Reacties