Vierde Design Deal Koloniën van Weldadigheid

De vierde Design Deal Koloniën van Weldadigheid is officieel van start gegaan tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Design studenten en ontwerpers gaan naar aanleiding van deze ‘deal’ aan het werk met het Werelderfgoed in Veenhuizen door middel van ontwerp-experimenten.

De ontwerpen maken het onzichtbare zichtbaar en maken de verhalen in het landschap tastbaar en beleefbaar.

Sinds 2013 werken de provincie Drenthe, gemeente Noordenveld, PI Veenhuizen, KETTER&Co en Design Academy Eindhoven (DAE) samen in de Design Deals. Nieuwe partners in de 4e designdeal zijn het Drents Archief, het Gevangenismuseum en de Nieuwe Rentmeester.

Design-studenten, stagiaires, alumni en een curator werken van 2023 tot en met 2025 in Veenhuizen om designopdrachten te doen. Het thema van de opdrachten is ‘Design en Landschap’. De studenten zoeken naar oplossingen voor opgaven in het landschap, zoals bijvoorbeeld hoe er slim omgegaan kan worden met energie in een kwetsbaar en monumentaal gebied. De opdrachten leveren nieuwe inzichten op en nieuwe economische dragers voor bijvoorbeeld leegstaande monumenten in Veenhuizen.

Reacties